Dress code lexikon – Nőknek, avagy a dresszkód típusok, amiket jó ha tudsz!

Mi van ha alulöltözött leszek? Túlöltözni sem akarom. Na jó, én inkább el sem megyek! – hangzik el nem egyszer a mondat. Na, de itt egy kis segítség, amivel egy-egy eseményen való megjelenés összeállítását, úgy rázod ki kisujjból, mint a húsleves receptjét.


Van akinek gondot okoz, ha be korlátozzák, van akinek kifejezetten segít, mindenesetre tegyük tisztába, hogy a különböző események meghívóin milyen dress code típusokkal találkozhatunk és persze nézzünk példákat is.


Casual dress code


Egyből egy szinte felesleges kategória, és nagy valószínűséggel
ezt a kötelező viseletet láthatjuk legritkábban egy meghívón, mert ha már olyan laza az esemény, hogy nem kell megszabni az öltözéket, egyszerűbb fel sem tüntetni azt, viszont kihagyni sem akartam.

A casual előírás hétköznapi, laza öltözködést takar, vagyis bármilyen utcai ruházatot, amiben jól érezzük magunkat. Ha szerencsés vagy már a munkahelyeden is viselheted, hiszen egyre több cég ismeri fel a kényelmes öltözködés, jobb munkavégzéshez vezet.

 A casualnél megmutathatod egyéni stílusod úgy, hogy közben kényelmesen érzed magad a ruháidban. Nincs szükség túl sok ékszerre vagy magassarkúra, ugyanakkor ezt az öltözetet is érdemes feldobni a stílusodhoz illeszkedő kiegészítőkkel. Egy klassz táska, egy, az alakot hangsúlyozó öv vagy akár egy színes kendő is tökéletes.
Mondok is egy klasszikus casual kombinációt:  farmer-póló, kényelmes cipővel, egy laza kendő, fülbevaló, óra, nyaklánc.

 

Smart casual


A smart casual lett az egyik leggyakrabban megkövetelt dress code, ennek az az oka, hogy laza, nem túl formális, de mégis elegáns megjelenést takar
, ezért vacsorák, céges rendezvények, lazább tárgyalások, de akár  esküvői dress code-ként is gyakran megjelenik. Nekem tuti mindenki abba jön az esküvőmre amiben csak akar egy dolog lesz kötelező, a tornacipő. Napfürdőzik majd a násznép, fújja a szél….lehet picit elkalandoztam, vissza a témához.

Állítsunk össze egy smart casuel outfittet. Ennek az alapja még nagy jóindulattal simán lehet egy farmer, azonban ha ragaszkodsz a pólóhoz is egy laza színes blézert fel kell dobni, hogy hozd a smart casualt. A kategória maximálisan elbír egy elegánsabb blúzt , egy szoknyával. Visszatérve a farmerre, nos megoszlanak a vélemények, hogy belefér-e még ebbe a kategóriába, de én azt vallom a végső döntés az aktuális esemény jellege. Itthon a legtöbb smart casual eseményen elfér a farmer, viszont semmi esetre se legyen hasított, vagy szakadt farmer. Az én javaslatom egy testhezálló, sötétebb színű darab. Ezt a relatíve egyszerű szettet érdemes feldobni néhány apró simítással. Válassz hozzá egy csinos, de kényelmes cipőt, valamint a cipőhöz színben és stílusában passzoló bőr övet, táskát.


Szerző: Samu Krisztina Mazsi

 

 

Rólunk

Noōr márka – Magabiztos, egyedi nőknek tervezett darabok egyszerű szabásvonalúak, kényelmesek, nagy figyelmet fordítva a minőségre és az egyediségre.

Legutóbbi bejegyzések

Kövess minket!

Bevásárlókosár

@noor_fashion.hu

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ajándék 10% kedvezmény minden új feliratkozó részére!
Értesülj első kézből a Noor Fashion legfrissebb ajánlatairól!

Köszönjük, hogy felirakoztál!

Várunk vissza!