1. rész – Női testalkat típusok: Melyikbe tartozol? Az 5 fő testalkat

Sokszor erre az egyszerű alapkérdésre sem tudjuk a választ, pedig hatalmas segítség a stílusos és előnyös megjelenéshez. 

Ahhoz, hogy azonnal lássuk vásárlás közben, mit érdemes bevinnünk a próbafülkébe, és mit ajánlott messzire elkerülnünk, tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen adottságokkal rendelkezünk. Alapvetően 5 testalkat típus létezik és egyszerűbb, mint gondolnád: Az X a V, az A, H és az O.

Az „X” alkat jellemzője az ívelt csípő, a vékony derék, a lágy esésű váll, az alsó és felső test közötti  kiegyensúlyozott arányok. Ezt nevezik más szóval “homokóra alkatnak”. Állítólag ez a férfi vágyak netovábbja: nagy mellek, széles csípő, keskeny derék.

A „V” testalkat fő jellemzője, hogy a felsőtest hangsúlyosabb, mint az alsó.
Ezt okozhatják a csípőhöz képest széles vállak, és/vagy a nagy mellek, illetve a keskeny csípő és a vékony lábak. Ezt nevezik fiús alkatúaknak.

Az „A” testalkatú nők jellemzője (a “V” típus fordítottja) a keskeny váll és a széles csípő.
Itt a széles csípő miatt az alsótest kap nagyobb hangsúlyt. Létezik szögletes és gömbölyű változata is. A gömbölyű típus sziluettje íveltebb: gömbölyű vállak, kerek csípő, formás, telt combok jellemzik.

A „H” alkatra jellemző, hogy sziluettje nem kimondottan ívelt, azaz, míg az “X” alkatnál a csípő és a derék mérete között legalább 30 cm a különbség, a “H” alkatnál a csípőtől maximum 15 centiméterrel keskenyebb a derék. A lágyabb változatnál a derék kissé íveltebb. Azokat a “H” alkatúakat, akik nagyon soványak “I” alkatnak is nevezik.

Az „O” típusú nők törzsének középpontján van a hangsúly, széles csípő, kidomborodó has, széles derék a jellemző. Bár súlyfelesleggel rendelkeznek, de mint azt látni fogod, csinosak, ha a megfelelő ruhadarabokat választják.

Ha így sem tudod magad egyértelműen, valamelyik csoportba sorolni íme egy kis segítség.


Mérd le derekadat, ahol a legkeskenyebb, csípődet, ahol a legszélesebb. A melled körméretének megállapításához pedig a mell csúcsnál illeszd össze a mérőszalag két végét.

  • Az „X” típus mell és csípő mérete közel azonos. (pl. 90-60-90).
  • Ha a mellméret jóval meghaladja a csípő méretét, akkor „V” típusról beszélünk (pl. 105-60-80), de vigyázat, lehet, hogy a mellméret kicsi, de a váll nagyon széles, akkor is „V” típusról beszélünk.
  • Ha a csípő szélesebb, mint a mellméret (pl. 88-73-100), akkor „A” típus a valószínű.
  • A „H” típusnál viszonylag kicsi a különbség a három méret között (pl. 85-70-89).
  • Az „O” típusba tartozóknál szintén kicsi a különbség a méretek között, de ezt nem a széles derék, hanem a nagy pocak okozza. Hogy érthetőbb legyen, ha a „H” típusúak oldalt fordulnak és így szemlélik magukat a tükörben, viszonylag lapos feneket, kicsi mellet és lapos hasat látnak. 
Tudtad, hogy amennyiben üzletünkben vásárolsz, úgy minden alkalomkor élhetsz díjmentesen a személyre szabott stílustanácsadás lehetőségével? Miért jó ez neked?

 

Stílustanácsadóink segítenek elindulni azon az önismereti úton, amelyen az aktuális trendeket figyelembe véve megtalálhatod önmagadat a ruhák világában. A tanácsadás során több tényező alapján (pl.: haj, szem, bőrszín, alkat) megállapítják, hogy melyek azok a színek, árnyalatok, anyagok, minták és fazonok, amelyeket érdemes választanod ruha vásárláskor, illetve melyek azok, amiket jobb, ha elkerülsz.

Várunk sok szeretettel az Allee Bevásárlóközpontban található üzletünkben!

Szerző: Samu Krisztina Mazsi

Rólunk

Noōr márka – Magabiztos, egyedi nőknek tervezett darabok egyszerű szabásvonalúak, kényelmesek, nagy figyelmet fordítva a minőségre és az egyediségre.

Legutóbbi bejegyzések

Kövess minket!

Bevásárlókosár

@noor_fashion.hu

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ajándék 10% kedvezmény minden új feliratkozó részére!
Értesülj első kézből a Noor Fashion legfrissebb ajánlatairól!

Köszönjük, hogy felirakoztál!

Várunk vissza!